Det fine er at du kan forandre den som du vil selv, og tilpasse den til det du "har i huset" :)
Oppskriften kan også tilpasses glutenfritt kosthold :) Her er dagens oppskrift - av det jeg hadde i huset :)
2 dl sammalt rug grov (eller glutenfritt grovt mel)
2 dl havregryn (evt glutenfrie)
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl fruktmusli (gjerne glutenfri blanding)
1 dl hakkede valnøttkjerner
1 dl tørkede tranebær
ca 6 dl vann
1 klype Maldonsalt pr brett
Pleier ofte bruke sesamfrø, kruskakli og evt annet jeg har i huset. Tilpass mengde vann til oppskriften.
Hell alt det tørre sammen og rør rundt, hell i vann og rør inn. Deigen er nå litt blaut - så la stå og svelle opptil 1/2 time. Deigen skal være litt fast når den er klar.
Del deigen på 3 plater - bruk bakepapir. Fordel deigen utover til det "såvidt" henger sammen. Letteste måten å gjøre dette på kan være å legge bakepapir oppå og kjevle den flat :)
Strø Maldonsalt over.
Steik på 160 grader (helst varmluft), først i 10 minutter - ta brettene ut og del da i firkanter med en pizzarulle. Bytt plass på brettene, og steik videre i opptil 1 time - eller til knekkebrødene er gylne og harde. Jeg pleier bytte plass på brettene hvert 20 minutt.
Vel bekomme !
Disse her er helt fantastisk deilige!!! Mmmmm
SvarSlett