Oppskrifter


Hjemmelagde knekkebrød

Oppskrift på mine hjemmelagde knekkebrød. Fikk egentlig oppskriften av en kollega for et år eller to siden, men har etterhvert endret den litt og litt.
Det fine er at du kan forandre den som du vil selv, og tilpasse den til det du "har i huset" :)
Oppskriften kan også tilpasses glutenfritt kosthold :) Her er dagens oppskrift - av det jeg hadde i huset :)

2 dl sammalt rug grov (eller glutenfritt grovt mel)
2 dl havregryn (evt glutenfrie)
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl fruktmusli (gjerne glutenfri blanding)
1 dl hakkede valnøttkjerner
1 dl tørkede tranebær
ca 6 dl vann
1 klype Maldonsalt pr brett

Pleier ofte bruke sesamfrø, kruskakli og evt annet jeg har i huset. Tilpass mengde vann til oppskriften.




Hell alt det tørre sammen og rør rundt, hell i vann og rør inn. Deigen er nå litt blaut - så la stå og svelle opptil 1/2 time. Deigen skal være litt fast når den er klar.

Del deigen på 3 plater - bruk bakepapir. Fordel deigen utover til det "såvidt" henger sammen. Letteste måten å gjøre dette på kan være å legge bakepapir oppå og kjevle den flat :)

Strø Maldonsalt over.




Steik på 160 grader (helst varmluft), først i 10 minutter - ta brettene ut og del da i firkanter med en pizzarulle. Bytt plass på brettene, og steik videre i opptil 1 time - eller til knekkebrødene er gylne og harde. Jeg pleier bytte plass på brettene hvert 20 minutt.





Vel bekomme !