søndag 23. oktober 2011

Grovt glutenfritt brød

I dag har jeg bakt to brød, begge glutenfrie, uten sukker og laktose.

Her er ingredienser til dagens baking ;)











Grovt men saftig brød, som også er ganske så lavkarbo:

3 dl havregryn (glutenfrie)
1 dl havremel ( kan være spor av gluten) - men finnes produsenter som er 100% glutenfrie
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl mandelmel
3 ss fiberfin
1 ss bakepulver
1/2 ss fiberhusk

- blandes sammen

1 dl valnøtter
1 dl linfrø
- kjøres i blender
saften og kjøttet fra 1 presset appelsin
en dæsj olje (ca 3 ss) - jeg bruker Udo`s choice optimale oljeblanding
ca 3 dl vann
- spes i blenderen til det blir en tynn blanding




Hell røren over i brødform og glatt den ut. Stekes på 175 grader, på nederste rille i 60 minutter. Ta formen ut, brødet ut og legg det med bunnen opp og stek 10-15 min til.

Ferdig resultat :) Brødet smakte nydelig. Går litt opp i limingen, men ikke så veldig. Når det er kaldt, blir dette bedre :)

Kan fryses, gjerne skjæres i skiver først, legg matpapir mellom og frys.














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar