Her er oppskrift på fint glutenfritt brød :)
Smaken er fantastisk - kan ikke kjenne at det er glutenfritt!!! Smaker nydelig loff ;) mmmm....
225 gr rismel
50 gr maismel
50 gr proteinpulver
1 dl fiberfin
1 dl havregryn (glutenfrie)
1 ts sukrin
1 ts salt
- bland alt det tørre sammen
4 dl vann, lunkent
1 pose tørrgjær, røres i vannet
2 ss fiberhusk, røres i vannet
- la svelle 4-5 minutter - tykner og blir litt seigt
2 ss olje (Udo`s choice eller annen) og
2 egg, piskes i vann-blandingen
Hell deigen over i brødform, kledd med bakepapir, og la heve under plast i ca 30 minutter.
Stekes på 175 grader i 45 minutter. Ta brødet ut av formen, stek så 10 minutter til med bunnen opp.
Finnes ikke løst eller smulete. Smaker himmelsk!! Kan fryses, gjerne oppskjært med matpapir mellom.
Her er begge brødene :
Vel bekomme!!
Denne oppskriften skal jeg med bare liten endring, prøve til pølsebrød, hamburgerbrød og boller :)
EDIT: Brødet var kjempegodt første dagen, men etter det ble det litt mye ris-mel smak... skal endre litt på oppskriften til neste gang :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar