søndag 23. oktober 2011

Fint glutenfritt brød


Her er oppskrift på fint glutenfritt brød :)


Smaken er fantastisk - kan ikke kjenne at det er glutenfritt!!! Smaker nydelig loff ;) mmmm....


225 gr rismel
50 gr maismel
50 gr proteinpulver
1 dl fiberfin
1 dl havregryn (glutenfrie)
1 ts sukrin
1 ts salt
- bland alt det tørre sammen

4 dl vann, lunkent
1 pose tørrgjær, røres i vannet
2 ss fiberhusk, røres i vannet
- la svelle 4-5 minutter - tykner og blir litt seigt
2 ss olje (Udo`s choice eller annen) og
2 egg, piskes i vann-blandingen



Hell vannblandingen over det tørre, og rør inn. Om røren er for tørr, tilsett 1-3 ss vann... Røren skal være litt klissete, men samtidig løsne fra bollen.
Hell deigen over i brødform, kledd med bakepapir, og la heve under plast i ca 30 minutter.




Stekes på 175 grader i 45 minutter. Ta brødet ut av formen, stek så 10 minutter til med bunnen opp.

Finnes ikke løst eller smulete. Smaker himmelsk!! Kan fryses, gjerne oppskjært med matpapir mellom. 

Her er begge brødene :


Vel bekomme!!

Denne oppskriften skal jeg med bare liten endring, prøve til pølsebrød, hamburgerbrød og boller :)

EDIT: Brødet var kjempegodt første dagen, men etter det ble det litt mye ris-mel smak... skal endre litt på oppskriften til neste gang :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar