søndag 20. november 2011

Fantastisk rawfood kurs!


Denne helgen har jeg vært på RAW FOOD kurs her i Bergen. Kurset var virkelig bra, og jeg har lært veldig mye. Vi fikk et oppskriftshefte for helgen, og lov til å plukke ut og lage det vi ville lage etterhvert som vi flyttet oss mellom 4 stasjoner: smoothies & frokost, middag, salater, sauser, dressinger/ dipper/ tilbehør og til sist dessert og godteri. Vi jobbet ca et par timer på hver stasjon, før vi samlet oss alle sammen og spiste, før vi jobbet ca en og en halv time til før nytt matinntak! Mange av oppskriftene er på en måte en basisoppskrift, som er veldig god alene, men som også kan trikses og mikses til med andre ting i. Dag 2 ble det derfor en god del eksperimenter på mange av oss.

Kurset var i regi av Unge kokker, som i samarbeider med Funky Fresh Foods holder kurs for både unge og voksne rundt i landet. Kurset ble holdt av Josefine og Lise, som du ser her:


Litt om raw food: 

Raw food består av ubehandlet vegetar mat som ikke har blitt varmebehandlet over 41 grader. Mat som er laget over denne temperaturen mister en vesentlig mengde næringsstoffer, enzymer, mineraler osv. 

Raw food  diett inkluderer ferske frukter, rå grønnsaker, nøtter, frø, spirer, ferske urter og sjøgrønnsaker, alt skal være ubehandlet og skal ikke være kokt. Man lager og drikker friske fruktjuicer og grønnsakjuicer. Det er vanlig å inkludere kaldpressede oljer som f. eks olivenolje, rå nøttesmør, ren lønnesirup, rå kakao, cocosfett etc. i oppskriftene. 


Her er masse bilder av noe av det vi laget på kurset: 






















Et virkelig syn for øyet, og kurslokalene var fylt med en fantastisk duft som jeg fikk vann i munnen av.

Ved siden av å lære å lage rawfood, fikk vi lære masse teori om smak, proteiner, fiber, karbohydrater, fett, enzymer, vitaminer, mineraler og antioxidanter og kroppens behov og funksjon når det gjelder dette.

Alt i alt, en fantastisk helg med et kjempe bra kurs, som jeg er veldig glad jeg har fått være med på!


3 kommentarer:

  1. Ja, jammen var det utrolig mye godt vi fikk i dag! Og så fantastisk at alt faktisk er sunt! Nesten for godt til å være sant! :-)))

    SvarSlett
  2. Himla klar for internkurs:) Med favoritt smakspørver natten lang :)

    SvarSlett
  3. Hei ;) Helene: Ja, var fantastisk. Har lekt meg litt i dag ;)
    Christine: Internkurs skal bli, - kanskje alle 3 sistrene sisters skal kokkelere og kose oss en dag??
    Klem

    SvarSlett